blank
moziteremben

Vörös zóna, kijárási tilalom – súlyosbodik a helyzet Romániában

blank
blank

H I R D E T É S

Miután szerdára meghaladta a lakosság három ezrelékét az utóbbi két hétben azonosított koronavírus-fertőzések száma, vörös besorolásba került Bukarest, Temesváron pedig korlátozzák a kijárást.

A háromezrelékes fertőzési ráta felett a kormány múlt határozata értelmében csak uniós digitális védettségi igazolással lehet belépni a vendéglátóhelyekre, színházakba, mozikba, és sportlétesítményekbe, de a nagyobb létszámú magánrendezvényeken is csak a beoltottak vehetnek részt, akik legalább fél éve kigyógyultak a fertőzésből, vagy friss teszttel igazolják, hogy nem fertőzöttek – írja a Világgazdaság.

Ha a járvány hasonló ütemben terjed és két héten belül a hat ezreléket is túllépi a fertőzési ráta a román fővárosban, be kell zárni az iskolákat, és akár vesztegzárat is elrendelhet a helyi járványügyi törzs.

Temesváron, ahol a fertőzési ráta 4 és fél ezrelékre emelkedett, hétvégi éjszakai kijárási tilalom bevezetéséről döntött szerdán a járványügyi operatív törzs. Ennek értelmében pénteken, szombaton és vasárnap 20 óra után csak indokolt esetben és erre vonatkozó igazolással szabad az utcákon közlekedni, az üzleteknek pedig legkésőbb 18 órakor be kell zárniuk.

Fotó: Envato

#jarvany #korlatozas #romania

H I R D E T É S