blank

40 ezer európai idős ellátását hangolja össze egy magyar start-up

blank
blank

H I R D E T É S

23 országból 114 pályázat érkezett arra az uniós pályázatra, amelyen 2. helyen végzett egy magyar egészségügyi startup, a Spirocco. A cég által fejlesztett mobil alkalmazás az Unió 7 országának 8 régiójában 40000 idős polgár ellátásának a szervezését fogja összehangolni egy nagyszabású klinikai kutatás keretében.

A Gatekeeper projekt fő célja, hogy 7 országban indított klinikai kutatással bizonyítsa, hogy különböző digitális megoldások összekapcsolásával egy egészségesebb  életet képes biztosítani az Unió egyre idősödő népessége számára.

A megvalósítás során a gondozást igénylő idős vagy beteg emberek környezetében található egészségügyi szolgáltatókat, vállalkozásokat, nonprofit szervezeteket, valamint az ellátásban szintén résztvevő segítőket, családtagokat,  önkénteseket egy platformon összegyűjti. A beérkező  adatokat a Gatekeeper adatbázisba rendezi, majd egy mesterséges intelligenciával támogatott adatelemzést követően javaslatokat fogalmaz meg az ellátás hatékonyságának a javítása érdekében.

A Spirocco  rendszere folyamatosan elemzi a beérkezett igényeket, az  alkalmazáshoz számos orvostechnikai eszköz is csatlakoztatható, melyek segítségével a szakemberek folyamatos kontroll alatt tudják tartani az idősek egészségügyi állapotát. A személyre szabott betegfelügyeleti rendszer a mérést követően automatikusan e-mail értesítést küld a mérés eredményéről a gondozott hozzátartozójának, igény esetén a kezelőorvosának. A mérési eredmények értékelése után a szakorvosok a platformba épített videóhívás segítségével beszélhetnek a gondozottal.

Forrás: Üzletem.hu

#startup #innovacio #palyazat #karrier

H I R D E T É S