Fiatalember

A fiatalok harmada külföldi munkát fontolgat

H I R D E T É S

Sok fiatal számára gondot okozott a járvány: 37 százalékuk veszítette el az állását a pandémia miatt – derült ki a K&H ifjúsági indexéből, amely a 19-29 éves jelenleg vagy állásban lévő vagy munkanélküli fiatalok körében vizsgálta a koronavírus-járvány hatásait.

A munkájukat elveszítő fiatalok 37 százaléka a járvány miatt vált állástalanná. Bár 17 százalék azóta már talált állást, 20 százalék még keresi magának az új pozíciót – derül ki a K&H ifjúsági indexéhez készült felmérésből. Ugyanezen célcsoport 46 százalékát nem érintette a pandémia munka szempontjából.

Azok között, akik elvesztették a munkájukat, 20 százalékuk még nem tudott elhelyezkedni. A kutatás szerint a fiatalok közel felét, 46 százalékát nem érintette a járvány.

A megkérdezettek 28 százaléka szerint könnyű lenne újra elhelyezkedni, a megkérdezettek 43 százaléka szerint nehéz lenne állást változtatni.

A fiatalok 37 százaléka vállalna külföldi munkát. Legutóbb 2017-ben volt ilyen magas a határon túli munkát fontolgatók aránya.

A dolgozó fiatalok 43 százaléka szereti a munkáját, 34 százaléka semlegesen értékeli, 23 százalékuk viszont nincs oda érte.

Fotó: Envato

#munkaeropiac #foglalkoztatas #karrier #felmeres #pandemia #kulfoldimunka

H I R D E T É S