blank

A járvány ellenére ötmillió új dollármilliomos lett a világon

blank
blank

H I R D E T É S

A munkanélküliség megemelkedése, a létszámstop, és számos a vállalkozás leállása mellett a dollármilliomosok száma tavaly 56,1 millióra nőtt világszerte – derült ki a Credit Suisse kutatásából.

2020-ban a felnőttek több mint 1 százaléka először lett milliomos. Vagyonuk növelésében a fellendülő tőzsdék és a szárnyaló ingatlanárak segítettek. A kutatók szerint a vagyonteremtés “teljesen elszakadni látszott” a világjárvány gazdasági bajaitól.

Nagyot nőttek a felnőttek közti vagyoni különbségek is, a jelentés pedig kimutatta, hogy a teljes vagyon a világban 7,4 százalékkal nőtt. Az új évezredben a 10.000 és 100.000 dollár közötti vagyonnal rendelkezők száma több mint háromszorosára, a 2000. évi 507 millióról 2020 közepére 1,7 milliárdra emelkedett –írja az Origo.

Elemzők szerint a növekedés a feltörekvő gazdaságok, különösen Kína növekedő jólétét és a fejlődő világ középosztályának bővülését tükrözi.

A Credit Suisse befektetési igazgatója szerint tagadhatatlan, hogy a kormányok és a központi bankok intézkedései, amelyek a járvány által leginkább érintett egyének és vállalkozások támogatására irányultak, sikeresen elhárították a teljes körű globális válságot.

#gazdasag #gazdagsag #felmeres #vagyon

H I R D E T É S