Nemzetköziesítési_díj

Nemzetközi programokért kapott rangos európai díjat a Pécsi Tudományegyetem

blank
blank

H I R D E T É S

A Pécsi Tudományegyetem nyerte el idén a Nemzetköziesítési Kiválósági Díjat az online rövid ciklusú programokra. Az elismerést a világ egyik legnagyobb szervezete ítélte oda, mely a felsőoktatás nemzetköziesítésével foglalkozik. A PTE az első magyar egyetem, mely e rangos nemzetközi díjban részesülhet.

A vírushelyzetre reagálva a Pécsi Tudományegyetem nemzetközi virtuális programjai között online nyári és téli egyetemek, workshopok, tréningek, amerikai és olasz egyetemekkel kifejlesztett közös online kurzusok, valamint virtuális szakmai gyakorlatok szerepeltek.

A virtuális programokra európai, ázsiai, amerikai, afrikai hallgatók, összesen 40 ország 70 egyeteméről kapcsolódtak be.

A European Association for International Educators szervezetnek 2500 tagja van a világ 70 országában.

Az indoklásában így fogalmazott a díjat adó szervezet: “Az idei győztes túlmutatott a célon: a világjárványra reagálva a Pécsi Tudományegyetem gyorsan rugalmas hozzáállást tanúsított, és új, rövid ciklusú virtuális mobilitási programok lenyűgöző sorát dolgozta ki, többek között a virtuális globális gyakornoki programot, online nyári és téli egyetemeket, valamint karrierstratégiai tréninget. Innovatív tevékenységük különös figyelmet fordított a hallgatói közösség megteremtésére is az online térben.”

Az ünnepélyes díjátadó október 1-jén lesz.

Fotó: PTE

#felsooktatas #koronavirus #virtualiskepzes

H I R D E T É S