webinarium
Forrás: Envato

Zoom-meetingen rúgta ki 900 alkalmazottját

blank
blank

H I R D E T É S

Több mint 900 alkalmazottját rúgta ki karácsony előtt a Better.com nevű jelzáloghitelező cég. A vezető egy Zoom-webinárium keretein belül közölte az érintettekkel a döntést.

„Ha részt veszel ezen a meetingen, akkor az egyike vagy azoknak, akiket sajnálatos módon elbocsátunk. Azonnali hatállyal” – adta hírül az esetet a CNN, miután valaki rögzítette a céges meetingen elhangzottakat, és ezt megosztotta a médiával. Ezt követően e-mailben értesítették az érintett alkalmazottakat a végkielégítésekről és juttatásokról.

Vishal Grag, a vállalat vezérigazgatója elmondta, tisztában vannak vele, hogy a leépítés kegyetlen dolog, különösen az év ezen időszakában, de a piac radikális átalakulása zajlik jelenleg, és a hatékonyság és a produktivitás miatt szükséges lépés volt.

A vezető azt állította, hogy a dolgozók loptak egymástól és a kollégáktól és nem voltak hatékonyak, mindössze napi két órákat dolgoztak.

A Forbes által megszerzett, egy, az alkalmazottaknak kiküldött belsős levelezésben lassúnak és ostobának nevezte dolgozóit idegesítőnek nevezve őket.

Fotó: Envato

H I R D E T É S