blank

Ismét világelsők a magyar joghallgatók

blank
blank

H I R D E T É S

A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának csapata nyerte a világ legrangosabb versenyjogi perbeszédversenyének idei fordulóját.

A joghallgatók a 43 résztvevő csapat közül maguk mögé utasították többek között az Oxfordi Egyetem és a King’s College versenyzőit, a döntőben pedig a korábbi bajnok National University of Singapore-t győzték le a versenyjogi perbeszédversenyen.

A verseny az Apple és a Spotify folyamatban lévő jogvitáján alapult, amit most is vizsgál többek között az Európai Bizottság. Az ELTE csapata mind az Apple, mind a Spotify álláspontját sikerrel védte meg a világ legnevesebb versenyjogászait felvonultató bírói panelek előtt. A magyar joghallgatók ezzel a korábbi nemzetközi jogi tárgyú világbajnoki, illetve Európa-bajnoki címeik után a versenyjog területén is a világ csúcsára értek.

 A csapat tagjai Cserép Andor, Csillik Kristóf, Schultz Balázs Dániel és Teleki Lóránt joghallgatók, felkészítésükben Papp Mónika, az ELTE ÁJK adjunktusa és Bassola Bálint versenyjogi szakjogász vettek részt.

#elte #vilagverseny #karrier #versenyjog

H I R D E T É S