blank

Jönnek a világszintű tömeges felmondások?

blank
blank

H I R D E T É S

A Microsoft világszerte több mint 30 000 munkavállalót megkérdező felmérése szerint a munkavállalók 41%-a fontolgatja idén a felmondását vagy a szakmája megváltoztatását. Egy másik szoftvercég tanulmánya alapján pedig az Egyesült Királyságban és Írországban dolgozó munkavállalók 38%-a tervezi, hogy hamarosan kilép.

Csak az Egyesült Államokban áprilisban több mint négymillió ember hagyta abba a munkáját – derül ki a Munkaügyi Minisztérium összegzéséből. Ez az amerikai nyilvántartás legnagyobb csúcsa.

Számos oka van annak, hogy az emberek változást keresnek. Ott, ahol a munkavállalók már a járvány előtt is elégedetlenek vagy bizonytalanok voltak, ha a legnehezebb hónapokban nem kaptak támogatást, esetleg még más stresszel – leépítések, túlórák, nem rugalmas főnökök – is szembe kellett nézniük, az sokkal nagyobb valószínűséggel tette be náluk az ajtót.

Az évek során begyűjtött adatok mindig azt mutatták, hogy az embereket az érdekli a legjobban, hogy a vállalatok hogyan bánnak az alkalmazottaikkal. Ezt több mutatóval mérik. Beleértve a béreket, az előnyöket és a biztonságot, az előrelépési lehetőségeket és a méltányosság iránti elkötelezettséget –írja a bien.hu

A járvány következtében ezek az elvárások még erősebbek lettek. A munkavállalók még több támogatást kezdtek elvárni a munkáltatótól, amely felé ők is felelősséget vállaltak. A munkavállalók azt várták munkáltatóiktól, hogy tegyenek lépéseket az aggodalmak enyhítése vagy legalábbis elismerése érdekében. Az ezt elmulasztó vállalatok megérezték a következményeket „A világjárvány arra emlékeztet bennünket, hogy az emberek nem gépek” állapította meg a kutatás egyik vezetője.

Fotó: Envato

#jarvany #felmondas #munkavallalok #felmeres

H I R D E T É S