blank

Magyar fiatal tervéből készül az új LEGO-készlet

blank
blank

H I R D E T É S

A 16 éves Fehérvári Donát tervei alapján készülő szettből egy működő csocsóasztalt lehet majd megépíteni a játékkockák segítségével, a készlet hamarosan a boltok polcára kerül – közölte a cég kommunikációjával foglalkozó ügynökség.

A LEGO Ideas olyan kezdeményezés, amelyben az érdeklődőknek is lehetőségük van beküldeni saját kockákból megépített ötletüket, így esélyt kapnak arra, hogy a játék tervezőivel életre keltsék azt. A csocsóasztal ötletét még februárban töltötték fel az Ideas weboldalára. Az új készletet Dániában a napokban jelentették be.

A mozgatható, játékra is alkalmas csocsóasztal tervét Fehérvári Donát a sport tematikájú felhívásra készítette el. A We Love Sport! témában olyan készletek ötleteit várták, amelyekkel a játékkocka rajongói kifejezhették a sport iránti szeretetüket. A magyar fiatal tervét nemcsak a 10 legjobb ötlet közé választották, de a nemzetközi rajongói közönségtől is az ő modellje gyűjtötte be a legtöbb szavazatot.

A  cég tervezői minden ötletet megvizsgáltak, hogy melyik lenne leginkább alkalmas arra, hogy valódi készlet formájában is megjelenjen. A csocsóasztal terve őket is meggyőzte, így pár hónap múlva már hivatalos készlet formájában lesz elérhető. Nem ez az első magyar siker a kezdeményezés történetében, legutóbb 2019-ben szintén egy magyar fiatalember ötlete nyomán Mickey egér ikonikus gőzhajója kerülhetett a polcokra egy különleges készlet formájában.

A LEGO Csoportot 1932-ben alapították a dániai Billundban. A cég ma is egy magántulajdonban álló családi vállalat, termékeit világszerte több mint 140 országban értékesítik. Magyarországi leányvállalatát 2008-ben hozta létre Nyíregyházán, ahol jelenleg mintegy 3000 dolgozóval állítja elő a játékokat. Idén a gyárban  a cég 53 milliárdos bővítést jelentett be, ami  – összértékét tekintve – a harmadik legnagyobb hazai beruházás.

Forrás: MTI

#lego #palyazat #kulfoldipalya #karrier

H I R D E T É S