Újságíró

Mit érdemes tanulni? Mennyit érnek a diplomák?

blank
blank

H I R D E T É S

Egy pályakezdő újságíró feleannyit keres, mint egy frissen végzett mérnökinformatikus. Az Eduline annak járt utána, mennyit ér egy friss diploma ma a munkaerőpiacon.

Itthon az öt legkedveltebb egyetemi szak a gazdálkodási és menedzsment, a kereskedelem és marketing, a pszichológia, a jogász, az ápolás és a betegellátás.

Az Eduline cikke szerint a mérnökinformatikus szakon végzettek a diplomaszerzést követő 1,04 hónapban állnak munkába, 40%-uk a szoftverfejlesztést választja, és átlagosan havi bruttó 521.015 forintot tehetnek zsebre.

A nemzetközi gazdálkodás szakon végzettek jellemzően 1,19 hónap alatt munkába állnak, a legtöbben kereskedelmi ügyintézőként kezdenek el dolgozni, és átlagosan bruttó 423 793 forintot tehetnek zsebre.

A pénzügy és számvitel képzés után a legtöbben könyvelőként kezdenek el dolgozni, átlagosan 1,03 hónap alatt találnak állást, és átlagosan bruttó havi 393 865 forintot keresnek.

A programtervező informatikusok legtöbben szoftverfejlesztőként tudnak elhelyezkedni, átlagosan 486.399 forintot visznek haza havonta.

A kommunikáció- és médiatudomány képzést követően legtöbben újságíróként, rádióműsor, televízióműsor szerkesztőként állnak munkába, jellemzően a diploma megszerzése után 2 hónapon belül. Az átlagos havi bruttó fizetés 263 458 forint.

Forrás: Eduline

Fotó: Envato

#fizetes #karrier #palyakezdes

H I R D E T É S