tesla

Nehezen talál német dolgozókat a Tesla

blank
blank

H I R D E T É S

A német sajtó szerint nehezen tudja betölteni az üres pozíciókat a Tesla. A grünheidei üzemben a tervek szerint júliusban kezdődik a termelés, és idővel évi akár félmillió autó is lehet majd a kibocsátás. – írja a g7.hu.

Jelenleg 350 nyitott németországi állás található a vállalat karrieroldalán, köztük mintegy száz menedzsment pozíció. Ez nem tűnik túl soknak a hétezres tervezett létszámhoz képest, a német újságírók figyelmét inkább az keltette fel, hogy az álláshirdetések közül néhányat több mint egy éve tettek közzé, 2020-ból pedig 190 származik.

A Tesla nem akarta kommentálni a Handelsblatt megállapításait, mindössze arra hívta fel a figyelmet, hogy azok a pozíciók, ahova több embert akarnak felvenni, csak egyszer szerepelnek a karrieroldalán.

Leginkább a menedzsmentpozíciók betöltése megy nehezen a cégnek. A válságos gazdasági helyzetben a szóba jöhető emberek jobban meggondolnak egy váltást, nagyobbra értékelhetik a meglévő pozíciójuk biztonságát a váltás által megnyíló lehetőségekhez képest. – írja a portál.

Forrás: g7.hu

#autoipar #nemetorszag #hr #allas

H I R D E T É S