blank

Továbbra is Zuckerberg az élen

blank
blank

H I R D E T É S

Megjelent a Forbes magazin legújabb kiadása, melyben az Y generáció, vagyis az 1981 és 1996 között született 25 dollármilliárdost sorakoztatják fel. Világszerte 2755 milliárdos él, akik nettó vagyona összességében meghaladja a 13 billió dollárt. Az Y generáció globálisan az összes milliárdos 3,8%-át képviseli, a nemzedék együttes nettó vagyona pedig 573,1 milliárd dollár.

A felsorolt milliárdosok többsége, pontosabban 33 fő az Egyesült Államokban él, nevük többnyire különféle technológiai vállalatokhoz – Snapchat, Airbnb, Facebook – kapcsolódik. Ugyanakkor vannak közöttük hatalmas családi vagyon örökösei is, mint például Lukas Walton, aki Sam Walton, a Walmart alapítójának unokája.

Kína mindössze 23 Y generációs milliárdossal büszkélkedhet. Közülük kiemelkedik a 39 éves Kate Wang, a Relx alapítója, aki mintegy három évvel ezelőtt indította el e-cigaretta és vape árusításával foglalkozó vállalatát, de máris 5 milliárd nettó vagyonnal került fel a listára – írja a Bitcoinbazis.

A milliárdosok összesített nettó vagyona a 2020-as évhez képest 8 billió dollárral nőtt. A vagyonosok 86 százaléka egy év alatt még gazdagabb lett, ráadásul az idei évben mintegy 493 új taggal bővült a lista. Az Y generáció sem panaszkodhat hiszen, mint kiderült, a leggazdagabb Mark Zuckerberg 35 milliárd dollárral, a második helyen álló Zhang Yiming 19,4 milliárd dollárral, a dobogón harmadik Yang Huiyan pedig 9,3 milliárd dollárral lett gazdagabb.

Kiderült, hogy a nemzedék 73 milliárd dolláros részvénytulajdonnal rendelkezik, a kisvállalkozások vezetőinek 13% -át képviselik, valamint ők teszik ki az amerikai milliárdosok vagyonának 7% -át

#forbes #y-generacio #toplista xkarrier

H I R D E T É S