blank

Építőipari képzőközpont nyílt Keszthelyen

blank
blank

H I R D E T É S

Az országban elsőként nyílt vállalkozói, kamarai és oktatási intézményi együttműködésben megvalósított építőipari ágazati központ Keszthelyen, ahol a középfokú oktatás mellett a felnőttképzésnek is helyet adnak.

Két évvel ezelőtt, a szakképzés átalakításakor vált lehetővé ágazati képzőközpontok kialakítása. Ennek keretében a duális képzésben résztvevő kis- és középvállalkozók közösen alakítanak ki képzőközpontot, ahol 8-12 fős csoportokban zajlik az oktatás.

Keszthelyen az Asbóth iskola jellemzően kőműveseket és festőket képez, de olyan hiányszakmákat is szeretnének oktatni, mint az ács, a tetőfedő, a bádogos. Terveik között szerepel, hogy magasépítő technikusokat is képezzenek a későbbiekben.

Papp Sándor, az újonnan létrehozott képzőközpont ügyvezető igazgatója elmondta: nagy hiány van jól képzett szakmunkásokból, illetve művezetőkből, ezért is tartják fontosnak nemcsak a szakképzést, hanem a technikusok oktatását is. Keszthelyen ez már a második ágazati képzőközpont, miután nemrég kezdődött el a vendéglátóipari képzésben is hasonló intézmény kialakítása.

A vendéglátás és az agrárszektor mellett az építőipar a legjelentősebb ágazat Keszthelyen és környékén, ahol a vállalkozások együttműködése az egész térség számára eredményt jelent.

Fotó: Envato

Forrás: MTI

#szakkepzes #epitoipar #felnottoktatas

H I R D E T É S