blank

Ingyenes informatikai képzés indul álláskeresőknek és karrierváltóknak

blank
blank

H I R D E T É S

Ingyenes, alapszintű programozó kurzust indít a Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda Alapítvány. A virtuális nyári tábor résztvevői teljesen kezdőként is első saját weboldaluk önálló létrehozásáig juthatnak el.

“A digitalizáció során egyre több olyan munkahely jön létre, ahol elvárás a legalább alapszintű programozói, kódolói tudás. Mivel sokan szeretnének elhelyezkedni ilyen területen, úgy gondoltuk, az alapítvány hídszerepet tölthet be a vállalati partnerek, képzőintézmények és a munkavállalók között. A Green Fox Academy és a Microsoft Magyarország közreműködésével induló ingyenes kurzus az első lépések megtételében nyújt segítséget az álláskeresőknek és karrierváltóknak” – nyilatkozta Sisák Zoltán, a képzést szervező HTTP Alapítvány elnöke.

Sőrés Tamás, a Microsoft Magyarország kormányzati üzletág igazgatója elmondta, hogy a cég partner minden olyan összefogásban, ahol a cél a potenciális munkavállalók digitális készségeinek fejlesztése, hiszen képzett szakemberek nélkül a szervezetek nem tudják kihasználni a digitalizációban rejlő előnyöket, a HTTP Alapítvány programja pedig belépési pontot jelenthet az IKT-szektorba” – emelte ki.

Egy felmérés szerint két év múlva akár 26 ezer betöltetlen álláshely állhat nyitva az IT-szakemberek előtt a hazai gazdaságban. Az elemzés szerint a digitalizáció és az innovatív technológiai fejlesztések ma már gyakorlatilag minden ágazatban elengedhetetlenné váltak, de megfelelő szakmai utánpótlás nélkül a digitális gazdaság nem teljesítheti be a benne rejlő lehetőségeket.

Fotó:Envato

Forrás: MTI

#informatika #kepzes #IT

H I R D E T É S