blank

Vegyes oktatást vezetne be az Európai Bizottság

blank
blank

H I R D E T É S

Az Európai Bizottság intézkedéseket javasolt a magas színvonalú és befogadó alap- és középfokú oktatást előmozdító vegyes tanulás, azaz a tanulási környezet és az eszközök ötvözésének támogatására – közölte az uniós bizottság csütörtökön.

A vegyes tanulás akkor valósul meg, ha az iskola, a tanár vagy a tanuló a tanulási folyamat során egynél több megközelítést alkalmaz: ez lehet az iskolai helyszínek és más fizikai környezet, például vállalatok, képzési központok, távoktatás, szabadtéri oktatás illetve a különböző, digitális és nem digitális tanulási eszközök ötvözése.

Az Európai Bizottság közleménye szerint a módszer segíthet az ellenállóképesebb oktatási és képzési rendszerek kialakításában, és jobb oktatást jelenthet a távoli és vidéki területeken azok számára, akik vándorló közösségek tagjai, vagy kórházakban vagy gondozóközpontokban élnek.

 A tanulási környezetnek és az eszközöknek elérhetőnek kell lenniük a kisebbségi csoportok, a fogyatékossággal élő gyermekek és a társadalmi-gazdasági szempontból hátrányos helyzetű csoportokból származó tanulók számára. A környezet és az eszközök használata nem vezethet hátrányos megkülönböztetéshez vagy szegregációhoz.

Fotó: Envato

Forrás: MTI

#oktatas #europaibizottsag #tavoktatas #digitalizacio

H I R D E T É S