blank

55 ezer dolgozót vesz fel az Amazon

blank
blank

H I R D E T É S

Az új alkalmazottak a vállalati szervezetben és technológiai pozíciókban fognak dolgozni annak érdekében, hogy a cég folytathassa terjeszkedését. A vállalat vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy ezekből az állásokból 40 ezer az Egyesült Államokban lesz, a többi 15 ezer munkakört Németországban, Indiában, illetve Japánban töltik be.

A felvételi terveket eredetileg a Reuters hozta nyilvánosságra, arról beszámolva, hogy az alkalmazottak a kutatótudomány, a mérnöki tudományok és a robotika területén dolgoznak majd. A ZDNet szerint a legújabb felvételi hullám bejelentése előtt kiderült, hogy a vállalat 2020-ban 1,4 milliárd dollárt fektet be több mint 84 ezer négyzetméternyi új irodaterületbe az Egyesült Államokban a cég “tech hubjai” számára – írja a Computerworld.

Az Amazon már 275 ezer alkalmazottat foglalkoztat, a bejelentés tehát 20 százalékos létszámbővülést jelentene. A cég közölte, hogy mostanra a legnagyobb munkahelyteremtő lett az Egyesült Államokban, amit nemrég a Linkedln is elismert.

Fotó: Wikimedia / Tony Webster

#munkahely #allas #amazon

H I R D E T É S