Concept of global spread of Coronavirus Novel 2019-nCoV virus

Aggasztó hír Finnországból: új koronavírus-mutánst fedeztek fel, mely nem mindig kimutatható PCR-teszttel

blank
blank

H I R D E T É S

Az új koronavírus eddig fel nem fedezett változata jelent meg Finnországban, a finn szakértők pedig arra figyelmeztetnek, hogy ez a mutáns nem mutatható ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által jóváhagyott PCR-vizsgálatok mindegyikével.

A SAR-CoV-2 vírus Fin-796H nevű új variánsát fedezték fel Finnország déli részén – derült ki a Vita Laboratoriot Oy laboratórium és a Helsinki Egyetem Biotechnológiai Intézetének közös tanulmányából. A kutatók rámutattak, hogy az új változatot nem lehet kimutatni az összes PCR-vizsgálattal, amelyet a WHO jóváhagyott világszerte.

A koronavírus több változatát már megtalálták a világon. Szinte mindegyikük a brit, a dél-afrikai, a brazil vagy a japán mutáns leszármazottja. A most Finnországban kimutatott változat azonban eltér mindezektől.

A variáns megakadályozza a vírus megbízható kimutatását a WHO által tavaly tavasszal ajánlott módszerek egyikével, a nasopharynxből származó PCR-teszttel. Ezt akkor figyelték meg, amikor Covid-19 változatú fertőzésben szenvedő beteg mintáját elemezték.

Forrás: https://zimo.dnevnik.hr, https://www.verkkouutiset.fi, https://www.ts.fi/uutiset

#finnorszag #koronavirus #virusmutans #teszt #who

H I R D E T É S