blank

Átmenetileg enyhíti a külföldi kamionsofőrök vízumszabályait a brit kormány

blank
blank

H I R D E T É S

A döntés azért szuletett meg, mert a sofőrhiány már a lakossági élelmiszer- és üzemanyagellátásban is fennakadásokat okozott. A könnyítés azonban mindössze néhány ezer jelentkezőre terjed ki és csak karácsonyig lesz érvényben.
    
A brit közlekedési miniszter szombat éjjel jelentette be, hogy ötezer külföldi kamionsofőr kaphat soron kívül átmeneti nagy-britanniai munkavállalási engedélyt, mindenekelőtt üzemanyag- és élelmiszerszállító teherautók vezetésére.

A brit kormány emellett lehetővé teszi a baromfifeldolgozó cégeknek 5500 szakképzett külföldi munkavállaló felvételét, szintén csak néhány hónapra. A toborzás októberben kezdődhet.

Grant Shapps felszólította ugyanakkor az érintett cégeket, hogy a munkakörülmények javításával és a fizetések emelésével maguk is járuljanak hozzá a probléma megoldásához. Hozzátette: nem a külföldi munkaerő alkalmazása jelenti a hosszú távú megoldást.

A szakmai szervezetek szerint ugyanakkor a bejelentett intézkedésekkel rövid távon sem lehet orvosolni a munkaerőhiányt – a Brit Kereskedelmi Kamarák elnöke úgy fogalmazott: a kormányzati lépések körülbelül annak felelnek meg, mintha valaki “egy gyűszűnyi vízzel próbálna eloltani egy máglyát.

Fotó: Envato

Forras: MTI

#munkavallalas #nagy-britannia #vizum #munjaerohiany
H I R D E T É S