blank

Az Emirates áprilistól teszteli az új, digitális útlevelet

blank
blank

H I R D E T É S

Az Emirates a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetséggel partnerségben az elsők között próbálja ki a szervezet „digitális útlevelét”, egy olyan okostelefonos alkalmazást, amely segíti a felhasználókat utazásaik megtervezésében a járvány idején – idézi a légitársaság közleményét a 24.hu. Az applikációnak köszönhetően az utazók naprakészen tájékozódhatnak a beutazási szabályokról, illetve a célországokban előírt tesztelési és oltással kapcsolatos előírásokról.

Az IATA digitális útlevelével a felhasználók igazolhatják, hogy rendelkeznek az adott országba belépéshez szükséges vírusteszttel, vagy megkapták a vírus elleni védőoltást. A rendszer arra is alkalmas, hogy a hatóságok és a légitársaságok ellenőrizzék ezeket az igazolásokat. – írja a portál.

Áprilistól kezdődően, az Emirates Dubajból induló utasai az alkalmazás segítségével már a repülőtérre érkezés előtt megoszthatják teszteredményüket közvetlenül a légitársasággal, úgy, hogy az alkalmazás feltölti az adatokat az Emirates check-in rendszerébe.

Az applikációval regisztrálni is lehet a hitelesített tesztközpontokban.

Fotó: emirates.com

Forrás: 24.hu

#legikozlekedes #koronavirus #digitalisutlevel #oltas #teszt

H I R D E T É S