idősek

Az időseknél nagyobb az újrafertőződés kockázata

blank
blank

H I R D E T É S

Dán kutatók szerint úgy tűnik, hogy az idősebb emberek kevésbé vannak védve az újrafertőződés ellen, mint a fiatalabbak.

A koronavírus elkapása a legtöbb ember számára a néhány hónapig védelmet nyújt az újbóli megfertőződéssel szemben. A 65 év feletti idős embereknél azonban gyakrabban fordul elő ismételt fertőzés, mint a fiatalabbaknál.

Ez egy dániai nagyszabású tanulmány eredménye, amelyet most a The Lancet folyóirat ismertetett. A szerzők kiterjedt adatokat elemeztek, amelyeket Dániában gyűjtöttek egy nemzeti koronateszt-stratégia részeként, az első és a második járványhullámot egyaránt átfogták.

A tudósok szerint az első hullámban pozitív eredményt produkálók 0,65 százaléka kapta el a betegséget a második koronahullámban is. Abszolút számban ez azt jelenti, hogy 11 1168-ból 72 esetben lett pozitív a teszteredmény a második hullámban. Összesen 525 339 PCR-tesztet hajtottak végre szeptembertől decemberig a kutatók.

Az idős polgárok aránya, akik mind az első, mind a második hullámban pozitív eredményt mutattak, 0,88 százalék volt, jóval meghaladva az átlagot. Más tényezők, mint például a nem, kevéssé befolyásolják az újrafertőzés elleni védelmet az eredmények szerint.

Hogy a természetes immunvédelem meddig állhat fenn, azt nem lehet pontosan meghatározni. De nagyon is lehetséges, hogy a védelem hat hónapnál tovább tart” – vélekedett Daniela Michlmayr, az egyik szerző.

Forrás: https://www.tagesschau.de

#dania #koronavirus #fertozes #teszt

H I R D E T É S