Electric car on gas station. Blue car and electric plug for char

Belehúznak a németek az e-autógyártásba

blank
blank

H I R D E T É S

Sokáig azt hihették a téma szakértői, hogy a német autógyártók átaludták az e-mobilitás fejlesztését. De a szerdán kezdődött hatalmas sanghaji autókiállítás alapján egyértelmű, hogy felzárkóztak.

Míg a világ többi része a koronavírus-válsággal küzd, a nagy német autógyártók optimistán tekinthettek az autópiaci kilátásokra. A kínai üzletek ugyanis lehetővé tették, hogy jobban átvészeljék a válságot, mint más országok járműgyártói. Amint azt az EY tanácsadócég tanulmánya kimutatta, a Daimler, a Volkswagen és a BMW átlagosan lényegesen jobban teljesített, mint más nemzetek nagy cégei.

A már említett kiállításon nagy hangsúlyt fektettek az elektromos autókra, melyek között a németek kifejezetten jól teljesítettek. Mint a Kínai Autókereskedők Szövetségének igazgatója az eseményen elmondta: „öt évvel ezelőtt Európában még nem tartották fontosnak az e-autók fejlesztését, most azonban a németek gyorsabban haladnak, mint az Egyesült Államok, vagy akár Japán és Dél-Korea”. Külön kiemelte a Volkswagen csoportot, amely egységesítette a tömeggyártást.

Forrás: https://www.zdf.de

#nemetorszag #autoipar #fenntarthatosag #elektromosauto

H I R D E T É S