Young man having a vaccination

Biontech/Pfizer: a vakcina 100 százalékos biztonságot nyújt fiataloknak

blank
blank

H I R D E T É S

A gyártó állítása szerint az amerikai-német oltóanyag a fiatalok körében is nagyon hatásos a koronavírus ellen. Ezt 12 és 15 év közöttiek körében vizsgálták, 2260 beoltott esetében.

A kapcsolódó tanulmány szerint a fiatalok jól viselték az oltást, mellékhatások hasonlóképpen léptek fel, mint a 16-25 év közöttiek esetében. Mindazonáltal szakértők még nem ellenőrizték az eredményeket.

A vizsgálat azonban ígéretes: a sarkalatos 3. fázisban a résztvevők fele megkapta a vakcinát, a másik fele placebót. A be nem oltott serdülők közül 18 később elkapta a fertőzést, de egyiküket sem oltották be. Ennek alapján a gyártók 100 százalékosnak ítélik a hatékonyságot fiatalok körében. Összehasonlításképpen: a 16 éves kortól történő használatra vonatkozó jelenlegi jóváhagyás 95 százalékos hatékonyságon alapul. Ezen kívül a vizsgálatok kimutatták, hogy az oltott serdülőknél nagyon egyértelmű antitest-válasz alakult ki.

A gyógyszergyártó bejelentése szerint tervezik eljuttatni az adatokat az EU jóváhagyó hatóságához, az EMA-hoz annak érdekében, hogy a vakcinát minél előbb kiterjeszthessék a fiatal korosztályra is. Ez azt jelentené, hogy ha az engedélyezési folyamat lezárul, az iskolás gyerek akár már a következő tanév előtt megkaphatják az injekciót.

Forrás: https://www.zdf.de

#koronavirus #oltas #eu #gyogyszeripar

H I R D E T É S