Pregnant woman wearing mask at home

Egyre több koronás kismama kerül intenzívre, a németek mégsem oltják őket

blank
blank

H I R D E T É S

Más országokban – így Magyarországon is – beoltják a leendő anyákat, sőt elsőbbséget élveznek. Mi lehet az oka annak, hogy Németország továbbra is makacsul ellenáll, nem ajánlja a vakcinát várandós nők számára?

A terhes nőknél fokozott a koronavírus súlyos lefolyásának kockázata. De eddig ritkán, vagy egyáltalán nem kaptak oltást Németországban.

A jénai egyetem szülészprofesszora és az ottani nőgyógyászati ​​klinika igazgatója, Ekkehard Schleußner egy nyilatkozatban elmondta: „A terhes nőket, ha akarják, be kell oltani.” De a felelős szerv egyelőre nem tett ajánlást erre: a Robert Koch Intézet (STIKO) honlapján az áll, hogy “Jelenleg nincsenek adatok a vektor alapú vakcinák várandósság alatti használatáról, ezért a Stiko terhesség alatti oltást jelenleg nem javasol.”

A már említett professzor ehhez képest azt a nyilatkozatot tette, hogy igenis vannak adatok, szerinte számos tanulmány jelent meg az utóbbi hetekben, melyek kimutatták, hogy az oltás nem vezetett okozott terhesség-specifikus szövődményekhez, terhes nők vagy magzatok betegségének, esetleg halálának fokozott kockázatát még nem tapasztalták.

Forrás: spiegel.de, weser-kurier.de, deutschlandfunk.de

#nemetorszag #koronavirus #oltas #egeszsegugy

H I R D E T É S