Top view of young woman with maps planning vacation trip holiday, desktop travel concept.

Egyre többen foglalnak nyári utat Németországban

blank
blank

H I R D E T É S

A fertőzésszámok növekedése ellenére a nyárra szóló foglalások száma növekszik. Eközben folyamatos a vita, az utazási szolgáltatók persze élesen bírálják a külföldi utazások esetleges betiltását.

Nyilván még így is hatalmas a csökkenés: 60 százalékkal kevesebb a foglalás, mint a válság előtti 2019-es évben, azonban ennek is örülnek az iparágban dolgozók. A TUI Group, a világ legnagyobb utazási társasága szerint az oltások és tesztek okot adnak az optimizmusra.

Eközben a német kancellár elképzeléseit a külföldi utazások ideiglenes megakadályozásáról éles kritika éri mind politikusok, mind a turisztikai szövetség részéről.

Miután a portugáliai Mallorca és az Algarve partvidékére vonatkozó utazási figyelmeztetést megszüntették a fertőzések alacsony száma miatt, tízezrek utaztak el. A belföldi turizmus viszont gyakorlatilag leállt. A szövetségi kormány jelenleg is a visszatérő utazók kötelező tesztelésének kérdését vizsgálja. Sőt, egyes források szerint akár már a héten elfogadhatják a javaslatot a döntéshozók.

Forrás: https://www.tagesschau.de, https://www.welt.de

#nemetorszag #turizmus #teszteles #utazas

H I R D E T É S