Fitness on equipment

Életbe léptek az enyhítések Horvátországban és Szlovéniában

blank
blank

H I R D E T É S

A járványügyi korlátozások lazítása jegyében Horvátországban kinyithattak az edzőtermek, a kaszinók, a fogadóirodák, a nyelviskolák és a különböző műhelyek, valamint engedélyezték a kávézók számára italok árusítását elvitelre; Szlovéniában minden üzlet kinyithatott, csak a vendéglátóhelyek maradtak zárva.

Amennyiben tovább csökken a fertőzöttek száma, márciusban további enyhítések léphetnek életbe.

Horvátországban minden üzlet és szolgáltatás nyitva tarthatott, csak a vendéglátóhelyeket zárták be november közepén – kivéve a szállodákat -, az éttermek pedig mindvégig készíthettek ételt elvitelre. Hétfőtől a kávézók is árusíthatnak italt elvitelre, bár sokan nem nyitottak ki, amit azzal magyaráztak, hogy gazdaságilag nem kifizetődő számukra.

Szlovéniában mától az általános iskolák felső tagozatos osztályaiban és a végzős középiskolás osztályokban is megkezdődött a tantermi oktatás. Legfeljebb tíz főig szemináriumokat és vizsgákat is lehet tartani az egyetemeken. Minden szolgáltatás és üzlet kinyithatott, a gyülekezés azonban legfeljebb tíz főig megengedett. Feloldották a lakhelyelhagyási tilalmat, az éjszakai kijárási tilalom azonban érvényben maradt. A dolgozókat kötelezően minden héten tesztelni kell minden ágazatban. Ez kiváltható oltási bizonyítvánnyal vagy igazolással arról, hogy a munkavállaló már átestek a fertőzésen. A vendéglátóhelyek ugyanakkor továbbra is zárva maradnak.

Forrás: MTI

#horvatorszag #szlovenia #korlatozasok #koronavirus

H I R D E T É S