blank

Erőteljes gazdasági fellendülésre számítanak Németországban

blank
blank

H I R D E T É S

Májusban az előző havihoz képest a vártnál nagyobb mértékben, több mint húsz éve a legmagasabb értékre emelkedett a ZEW gazdaságkutató intézet németországi gazdasági hangulatindexe, ami arra utal, hogy az év hátra lévő részében jelentős fellendülés várható.

A felmérés eredménye szerint májusban a koronavírus-válság kitörése óta a legmagasabbra, az előző havihoz képest 13,7 ponttal 84,4 pontra emelkedett a németországi gazdasági kilátások megítélését jelző hangulatindex, a “ZEW indikátor”.
Az idén májusban elértnél magasabb pontértéket legutóbb 2000 februárjában ért el a mutató.

A harmadik fertőzési hullám lefolyásában tapasztalt lassulás jelentősen javította a pénzügyi szakértőknek a kilátásokról alkotott véleményét” – kommentálta a felmérést Achim Wambach professzor, a ZEW elnöke. A kilátások lényegesen javultak az euróövezetben és az Egyesült Államokban is – tette hozzá, megjegyezve, hogy az aktuális helyzet megítélése is érezhetően javult.
Az euróövezet “ZEW indikátor” gazdasági hangulatindexe májusban 17,7 ponttal emelkedett 84,0 pontra.

A ZEW 1991 óta havi rendszerességgel végzi el hangulati felmérését több mint háromszáz banki, biztosítási és pénzügyi szakértő körében a hat havi gazdasági kilátások és az aktuális kondíciók megítéléséről mind a németországi, mind a nemzetközi helyzetre vonatkozóan.

#jarvany #gazdasag #nemetorszag #fellendules

H I R D E T É S