blank

Fordulat a brit stratégiában – négyheti részleges zárlat Angliában

blank
blank

H I R D E T É S

Széles körű korlátozások léptek életbe négy hetes időtartamra csütörtökön Angliában a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése végett. A brit kormány által elrendelt intézkedéscsomag értelmében december 2-ig az Angliában élők csak meghatározott indokokkal hagyhatják el otthonaikat.

Az otthon elhagyása engedélyezett, amennyiben a célja a sürgősségi vagy a tervezett orvosi ellátás, az alapvető szükségleti cikkek és gyógyszerek beszerzése, a munkahelyre utazás azok esetében, akik otthonról nem tudják ellátni munkájukat, illetve a szabadtéri testedzés. Ezt az egy háztartásban élők együtt is végezhetik, de mindenki csak egy, vele nem egy fedél alatt lakó emberrel találkozhat közterületen is.

A nem alapvető szükségleti cikkeket árusító boltok, valamint a pubok, a bárok és az éttermek a négyheti korlátozás idejére bezárnak, de elvitelre és házhozszállításra továbbra is lehet ételt rendelni.

Az iskolák és az egyetemek nyitva maradnak.

A brit kormány most is ösztönzi az otthoni munkát, de a munkahelyek nyitva maradnak, mindenekelőtt az építőiparban és a feldolgozószektorban.

A korlátozások december 2-ig vannak érvényben.

A csütörtökön életbe lépett korlátozó intézkedéscsomag komoly fordulat a brit kormány járványellenes stratégiájában.

Johnson az elmúlt hetekben többször is gyakorlatilag kizárta az országos kiterjedésű zárlat újbóli alkalmazását, azzal az érvvel, hogy egy ilyen intézkedésnek katasztrofális gazdasági következményei lennének.

Fotó: msn.com

Forrás: MTI

#jarvany #Anglia #zarlat #gazdasag

H I R D E T É S