blank

Gigabiznisz – 30 milliárdot zsebelhet be összes felvételéért David Guetta

blank
blank

H I R D E T É S

David Guetta százmillió dollárért – 29,7 milliárd forintért – eladta katalógusát a Warner Musicnak, az egyezség jövőbeli felvételeire is vonatkozik – írja a BBC online kiadása.

A kétszeres Grammy-díjas francia sztárzenész olyan slágerekért felel, mint a Titanium, az I Got A Feeling vagy a Hey Mama. Első brit száma a 2009-es When Love Takes Over volt, amelyet a Destiny Child énekesnőjével, Kelly Rowlanddal rögzítettek. Jelenleg visszatért a top 10-be a Heartbreak Anthem-mel.

Az 52 éves zenész 50 millió lemezt adott el, zenéjét több mint 14 milliárdszor streamelték. Olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Rihanna, Bruno Mars, Justin Bieber, a The Black Eyed Peas, Nicki Minaj és Sia. Guetta jelenleg a világ nyolcadik legnépszerűbb művésze a Spotify-ban. Menedzsere, Jean-Charles Carré elmondta, hogy több társaság is kifejezte érdeklődését a dalai jogainak megvásárlása iránt.

“Ritka, hogy egy művész ne csak meghatározzon egy műfajt, de át is alakítsa azt. David már két évtizede így tesz” – mondta Max Lousada, a Warner Music vezetője.  “Ez az üzlet arról szól, hogy a legjobb emberek legyenek körülöttem annak biztosítása érdekében, hogy folytathassam az innovációt izgalmas új projektekkel, miközben folytatom karrierem építését.” – nyilatkozta a szerződés aláírása után Guetta.

A zeneipar történetében egyébként példátlan katalógusfelvásárlási hullám indult el az elmúlt időszakban. Paul Simon a Sony Music Publishingnak adta el zenei katalógusát, a Universal Music Group Bob Dylan dalait szerezte meg. A vásárlások részleteiről a zenészek és a vállalatok többsége nem hozta nyilvánosságra a pénzügyi részleteket.

Foto: facebook.com/David-Guetta-Italy

#zeneipar #jogdij #guetta #warner

H I R D E T É S