blank

Hétfőtől élnek a szigorú korlátozások Németországban

blank
blank

H I R D E T É S

A koronavírus egyre gyorsabban terjed az országban. Ennek lassítása érdekében Angela Merkel kancellár és a miniszterelnökök új korlátozásokban állapodtak meg. Itt vannak az első részletek.

  • Kapcsolatok: Csak a saját háztartás és egy másik háztartás tagjai tartózkodhatnak nyilvánosan egy helyen, maximum 10 főig.
  • Vendéglátás: november 2-től bezárják az éttermeket, bárokat, klubokat, diszkókat, kocsmákat, de a házhoz szállításra ételt készítő konyhák és a kantinok továbbra is nyitva tarthatnak.
  • Szolgáltatások: novemberben zárva lesznek szépség-, tetováló- és masszázsszalonok, az egészségügyi szempontból szükséges kezeléseket azonban továbbra is elvégzik. A fodrászüzletek is üzemelhetnek.
  • Sport: az edzőtermek, uszodák, fürdők egész novemberben zárva tartanak, sőt az amatőr sport is szünetel, és egyesületekben nem sportolhatnak a tagok. A hivatásos sporteseményekre csak nézők nélkül kerülhet sor.
  • Szabadidő: november 2-től a hónap végéig bezárják a színházakat, operákat, koncerttermeket, mozikat, vidámparkokat, játéktermeket, fogadóirodákat, bordélyházakat.
  • Kiskereskedelem: az üzleteknek vevőnként 10 négyzetméter helyet kell biztosítaniuk.
  • Ünnepségek: nyilvános és privát helyeken, lakásokban az ünneplés a helyzet súlyosságára való tekintettel elfogadhatatlan, szigorú ellenőrzés mellett tiltják az ünnepségeket.
  • Utazás: Felszólítják a lakosságot, hogy még belföldön se utazzanak, ha nem muszáj.

Mindemellett a német kormány a vállalkozások kieső bevételeit pótolja, a korlátozásokkal sújtott kisvállalkozások bevételkiesésének 75 százalékát megtéríti. Erre közel 10 millió eurós összeget szán az állam.

A Németországba érkezésről, valamint a határokon átnyúló forgalomról részletes, német nyelvű információkat találunk az utazóknak és az ingázóknak szóló tájékoztató oldalon, IDE KATTINTVA.

Források:

https://www.bundesregierung.de https://www.bild.de https://www.welt.de

#Nemetorszag #kotrlatozasok #hatarok #koronavirus #bezarasok

H I R D E T É S