blank

Így lehet most bejutni Horvátországba

blank
blank

H I R D E T É S

Április 15-ig minden olyan utas, aki állampolgárságától függetlenül az EU/EGT azon tagállamaiból, régióiból érkezik a Horvát Köztársaságba, melyek nem szerepelnek az úgynevezett zöld listán, az alábbi feltételekkel léphet az országba a horvát koronavírus-tájékoztatóoldal szerint.

A következőképpen léthetünk horvát területre:

  • A mintavételtől számított 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt, vagy az Európai Unióban (EU) jóváhagyott antigéngyorsteszt felmutatásával. Ha valaki 10 napnál tovább marad, az eredménytől számított 10 napon belül a tesztet meg kell ismételni.
  • A COVID-19 elleni védőoltások megszerzésére vonatkozó igazolás felmutatásával. Az igazolás azt kell, hogy tanúsítsa, hogy az utas a kétdózisú oltások esetében a második dózist, az egy dózisból álló oltások esetén az oltást már legalább 14 nappal korábban megkapta.
  • A beutazástól számított 180 napon belül elvégzett, de 11 napnál nem régebbi pozitív PCR-antigéngyorsteszt felmutatásával, ami igazolja, hogy a beutazó átesett a fertőzésen, vagy orvos által kiadott igazolás arról, hogy a beutazó átesett a COVID-19 betegségen.
  • Önkéntes karanténba vonulunk a Horvát Köztársaságba történő beutazáskor, PCR- vagy antigéngyorstesztelés lehetőségével. Ha a tesztelésre nincs mód, a karantén időtartama 10 nap.

Minden, a Horvát Köztársaságba történő beutazás fenti feltételeinek megfelelő külföldi utasnak javasolt az előzetes regisztráció az EZEN a linken elérhető alkalmazásban.

Forrás: https://www.koronavirus.hr

#horvatorszag #utazas #turizmus #koronavirus

H I R D E T É S