blank

Joe Biden hárommillió “jól fizető” munkahely létrehozását ígéri

blank
blank

H I R D E T É S

Hárommillió “jól fizető” munkahely létrehozását ígérte Joe Biden. A demokrata párti politikus leszögezte, az amerikai gazdaságnak “azonnali segítségre” van szüksége. Ismételten hangsúlyozta a zöld energia fontosságát. Tisztességesebb adóstruktúrát ígért, és mint kifejtette: azt szeretné, ha a jövőben a vállalkozások és a gazdag emberek “igazságos arányban” fizetnének adót.

Biden bejelentette: kormányzata nem kötne szerződést olyan vállalatokkal, amelyek nem termelnek az Egyesült Államokban, országosan 15 dollárra emelné a minimális órabért, és eltörölné a diákhiteleket.

Sürgette a kongresszust, hogy fogadjon el újabb gazdaságélénkítő csomagtervet a koronavírus-járvány következményeinek enyhítésére.

Úgy vélte, a járvány még korántsem érte el csúcspontját, sőt, szerinte a téli hónapokban még rosszabb helyzet várható. Közölte: a hatalomátadást bonyolító munkatársainak szükségük van arra, hogy hozzáférjenek a Trump-kormányzat által kidolgozott tervekhez a várható oltóanyagok forgalmazásáról és elosztásáról. “Ha január 20-ig (az elnöki beiktatás napjáig) kell várnunk a tervezéssel, akkor az visszavet bennünket” a védekezésben – mondta. Biden szerint életeket kockáztatnak azzal, hogy Donald Trump kormányzata még nem kezdte meg a hatalomátadás folyamatát.

Forrás: MTI

#USA #Biden #munkahely #gazdasagvedelem

H I R D E T É S