Father with small son going on trip by car, wearing face masks.

Jövő héttől enyhítések jöhetnek Németországban, de nem mindenki számára

blank
blank

H I R D E T É S

Jens Spahn német egészségügyi miniszter szerint a megfelelő szabályozásról legkésőbb a jövő héten kell dönteni. A szövetségi kormány úgynevezett “Corona kabinetje” rendelettervezetet indított az oltottak és a felépültek további jogairól.

Spahn bejelentette, hogy a konzultációk a Bundestag és a Bundesrat képviselőivel azonnal megkezdődnek. A cél az, hogy a rendelet a hét végén, vagy legkésőbb a jövő héten életbe lépjen.

Tárgyalások folynak a szövetségi államokkal is, és a jelek nagyon jók – mondta a politikus.

Christine Lambrecht igazságügyi miniszter előterjesztése előírja, hogy azok, akik már mindkét oltásukat megkapták, valamint akik felépültek a koronavírusból, mentesülnek a zártkörű találkozók tiltása és az éjszakai kilépési korlátozások alól. Ha bebizonyosodik, hogy egyik csoport sem jelent különösebb veszélyt, akkor alapvető jogaik korlátozását vissza kell vonni – érvelt.

További könnyítés lesz, hogy utazás után nem kell őket karanténba helyezni – hacsak nem vírusvariáns-területről érkeznek. A maszk bizonyos helyeken való viselésének kötelezettségét, valamint a közterület távolságra vonatkozó követelményét továbbra is alkalmazni kell rájuk.

Forrás: https://www.tagesschau.de

#nemetorszag #koronavirus #ujranyitas

H I R D E T É S