blank

Kapsz segélyt, ha dolgozol!

blank
blank

H I R D E T É S

A koppenhágai kormány azt tervezi, hogy a jövőben csak akkor fizet segélyt a bevándorlóknak, ha munkát vállalnak. Aki nem dolgozik heti 37 órát, nem kap anyagi támogatást.

A dán kormányfő első körben azokra gondolt, akik már három vagy négy éve kapnak szociális segélyt, mégsem rendelkeznek az iskolázottság vagy a dán nyelvtudás bizonyos szintjével. A kormány ezért heti minimum 37 órás munkaválallást vár el a segélyért cserébe.

Az új követelmények célja, hogy segítsék a bevándorlók beilleszkedését. A dán kormány szerint különösen alacsony a foglalkoztatási arány a Közel-Keletről, Észak-Afrikából és Törökországból származó nők körében.

Az Euronews is beszámolt róla, hogy júniusban a koppenhágai parlament elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely szerint a menedékkérőket – kérelmük elbírálásáig – harmadik, elsősorban afrikai országokba szállítanák át, ahol táborokban várhatnák, amíg ügyükben döntés születik. Lehetséges “parkolóállamként” jött szóba Ruanda mellett Tunézia, Etiópia és Egyiptom is.

Az új tervet a parlamentnek még jóvá kell hagynia.

Fotó: Wikimedia

#migracio #munkavallalas #segely #dania

H I R D E T É S