blank

Komoly gondot jelent a fiatalok munkanélkülisége Szerbiában

blank
blank

H I R D E T É S

A tartós munkanélküliség megzavarja a normális életet, csökkenti a fejlődési lehetőségeket. A munkanélküli fiatalok általában a szüleiknél maradnak, később házasodnak, és nehezebben döntenek a gyermekvállalás mellett – erről a Vajdasági Magyar Szövetség képviselője beszélt a szerb parlamentben.

A VMSZ ezért kiemelten támogatja az Első fizetésem program folytatását, amely tavaly sikeresen debütált a fiatalok munkaerőpiaci helyzetének javítása érdekében. A programban a fiatalok állami támogatással, ösztönző intézkedések révén szerezhettek munkatapasztalatot. 8224-en szerepeltek a programban, amelyre több mint 17 ezren jelentkeztek 7524 munkáltatónál – a munkaügyi minisztérium augusztus hatodikán bejelentette, hogy folytatódik a program, huszadikán pedig kiírják a vonatkozó pályázatot – írja a Magyar Szó.

Szerbiában rendkívül rossz a fiatalok helyzete a munkaerőpiacon – a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartása szerint a 30 év alattiak körében 21 százalékos a munkanélküliségi ráta.

Fotó: Envato

#munkanelkuiiseg #munkaeropiac #fiatalok #szerbia

H I R D E T É S