blank

Koronavírus: negatív rekordok dőlnek, vajon szigorítanak a németek karácsony előtt?

blank
blank

H I R D E T É S

Az országban folyamatosan nő a fertőzöttek és a halottak száma, egyre többen követelnek szigorúbb kijárási korlátozásokat. A bajor miniszterelnök még karácsony előtt találkozóra számít Angela Merkel kancellár és a 16 tartományi miniszterelnök között.

Hétfőn a Robert Koch Intézet 12.332 új koronafertőzésről számolt be 24 órán belül. Egy hete több mint 1000-rel kevesebb új fertőzést találtak. A politikusokat különösen aggasztja a halottak száma: négy percenként valaki meghal Németországban, koronavírusban.

Markus Söder bajor miniszterelnök reggel egy interjúban azt mondta: „A jelenlegi rendszer nem elég. A számok stabilak maradnak, minden nap új fertőzések vannak, a halálozások száma növekszik.”.

Habár január 10-ig meghosszabbították a jelenlegi korlátozásokat és jelen állás szerint a következő miniszterelnökkonferenciára csak január 4-én kerülne sor, a politikus szerint még az ünnepek előtt cselekedniük kellene. Ehhez az állásponthoz csatlakozott például a kancellária vezetője, Helge Braun is.

Forrás: https://www.tagesschau.de

#Nemetorszag #jarvany #korlatozas #karacsony

H I R D E T É S