Malta

Málta pénzt fizet a hozzájuk érkező turistáknak

blank
blank

H I R D E T É S

Akár 200 eurót is kaphat az a turista, aki Máltára látogat idén nyáron. Így próbál meg javítani a vendéglátás és turizmus helyzetén a mediterrán sziget vezetése.

A pandémia miatt mindenütt hatalmas a munkanélküliség a vendéglátásban és turizmusban. Málta június 1-jétől egy ösztönző programmal próbálja meg magához csábító a látogatókat.

Az ország az úgynevezett oltási útlevél bevezetésére készül, és 20 millió eurót fektet be az ágazat újraindításának támogatására. Ebből az összegből pedig akár 3,5 millió euró a turisták zsebébe kerülhet. Az első 35 ezer turista, akik a szigeten szállást foglalnak, pénzügyi támogatást kapnak, mely összege a foglalt szálláshelytől függően akár 200 euró is lehet. – írja a bitcoinbazis.hu.

Azok a látogatók, akik ötcsillagos szállodát választanak 100 euróra lesznek jogosultak. A négycsillagos szállodákban megszállók 75-re, a háromcsillagos hotelek esetében 50 euróra. A szállodák ezt az összeget megduplázhatják, így akár 200 eurót is kaphat egy turista. Azok, akik Gozo szigetén választanak szállást, további 10%-os bónuszt kapnak.

A bónusz közvetlenül a szállodán keresztül kerül kifizetésre, ezért a hotelen belül bármire elkölthető a vendégéjszakától kezdve az éttermi étkezésen át a szálloda wellness szolgáltatásáig. A támogatás feltétele, hogy minimum három éjszakát kell lefoglalni közvetlenül a hotel oldalán.

Forrás: bitcoinbazis.hu

#vendeglatas #turizmus #malta #pandemia #munkaeropiac

H I R D E T É S