blank

Mától vészhelyzet van Szlovákiában

blank
blank

H I R D E T É S

Szlovákiában október elsejétől 45 napos időtartamra vészhelyzetet léptet érvénybe a kormány a fertőzöttek számának drasztikus emelkedése miatt. A vészhelyzet esetleges meghosszabbításáról az egészségügyi helyzet fényében döntenek majd. A vészhelyzet az egészségügyi vészhelyzetnél szélesebb körű intézkedéseket lehetővé tévő, általános vészhelyzet lesz.

A szlovák jogrend szerint vészhelyzetet, emberéleteket vagy a környezetet közvetlenül veszélyeztető állapot esetén hirdethet ki a kormány, annak idején az állam a szükséges mértékben és átmenetileg korlátozhatja az alapvető emberi jogokat is.

Mától több járványügyi intézkedést is szigorítanak a szomszédos országban. Ezek közé tartozik, hogy ötven főben korlátozzák az összes tömegrendezvény résztvevőinek maximális számát, illetve a vendégek és a vásárlók számát az üzletekben és vendéglátóhelyeken. Újra szigorodnak a szájmaszkok viselésére vonatkozó rendelkezések is, kül- és beltéren egyaránt kötelező lesz a viselésük, amennyiben nem tartható fenn a legalább kétméteres távolság az egyes emberek között.

Forrás: MTI

#Szlovakia #veszhelyzet #jarvany #fertozottek #covid19

H I R D E T É S