Young woman traveler looking for the flight number number at airport

Milliárdokat bukik az Unió, ha nem nyitja meg a határokat az észak-amerikaiak előtt

blank
blank

H I R D E T É S

Az Európai Unió tagállamai és a schengeni térség országai 2021-ben is milliárdokat veszíthetnek, ha a nem találnak megoldást a határnyitásra a kanadai, amerikai és dél-amerikai utasok előtt.

Az 1200 tagot számláló Európai Utazásszervezők Szövetségének (ETOA) közleménye szerint Európa legfontosabb piaca Észak-Amerika, éves szinten 60 milliárd euró bevételt jelent a térségnek. A járvány miatt csak 2020-ban az Európai Unióban és a schengeni övezet országaiban összesen 90–95 százalékkal csökkent az észak-amerikai utazókból származó bevétel.

Tom Jenkins, az ETOA munkatársa szerint a schengeni térség összehangolt válasza szükséges ahhoz, hogy tárgyalni lehessen az üzleti tervek folytatásáról.

Terry Dale, az Egyesült Államok Utazásszervezői Szövetségének (USTOA) vezérigazgatója azt mondta: ” Feltétlenül el kell ismerni, hogy az utazási ágazat fellendülése központi szerepet játszik a globális gazdaság állapotában, ezért a szövetség határozottan ösztönzi a kormányok gyors együttműködését a határok újranyitására irányuló kölcsönös tervek kidolgozása érdekében.”

A kanadai utazásszervezők szövetségének (CATO) elnöke, Brett Walker viszont azonnali, összehangolt és átlátható turisztikai helyreállítási tervet követelt. „Minél nagyobb és minél hosszabb a bizonytalanság, annál valószínűbb, hogy Európában 2021-ben ugyanolyan mértékű lesz a bevételkiesés, mint tavaly volt.” – mondta.

Forrás: schengenvisainfo.com

#turizmus #EU #schengen #hatarnyitas #koronavirus #usa #kanada

H I R D E T É S