sípálya

Munkanélküliség-boom az osztrák télisportrégiókban: az emelkedés 25-szörös

blank
blank

H I R D E T É S

A tizenegy legnagyobb ausztriai turisztikai helyszínen a munkanélküliek száma 25-szeresére nőtt. A fellendülés ezután valószínűleg csak jó nyári szezonnal lenne lehetséges.

A koronavírus-válság miatt a munkanélküliség robbanásszerűen nő a sírégiókban. Ausztriában 468 000 ember volt a közelmúltban munkanélküli. Csaknem harmadával több, mint 2020 januárjában, a világjárvány kitörése előtt. Az elemzés azonban egyértelmű regionális különbségeket mutat: míg a munkanélküliség néhány vidéki közösségben csökkent, a télisportrégiókat teljes erővel sújtotta.

Galtürben minden ötödik lakost munkanélküliként regisztráltak januárban, Ischglben minden hetediket. A tiroli Landeck kerületben – itt találhatók Ischgl és St. Anton nagy síterületei – januárban több mint négyszer annyi munkanélkülit regisztráltak, mint a járvány előtt.

Hasonló a helyzet a többi síterületen is: a Kitzbüheli járásban több mint megháromszorozódott a munkanélküliség, Bludenz körzetben megduplázódott. Egy-két extrém példa: tavaly januárban csak 25 munkanélküli volt Söldenben, az idén 454. Galtürben pedig 766 lakosból 168-ot regisztráltak munkanélküliként januárban.

Forrás: https://www.wienerzeitung.at

#munkanelkuliseg #ausztria #koronavirus #valsag #turizmus

H I R D E T É S