blank

Nem a magyar munkavállalókat preferálják Ausztriában

blank
blank

H I R D E T É S

A magyar munkavállalók létszáma szeptemberben lényegében stagnált Ausztriában. Év/év alapon is csak kicsi a csökkenés, a foglalkoztatásuk majdnem a válság előtti szinten van. Nagyjából stabilnak nevezhető a létszám Németországban is.– írja az mfor.hu.

Eközben azonban szeptemberben sok lengyel, szlovén, horvát, román munkavállalót vettek fel Ausztriában. Ha a magyarok a határon igazolják a külföldi munkavállalást, akkor a helyszíni beszámolók szerint nem küldik őket karanténba. Ám elképzelhető, hogy egyes munkavállalók, a magyar határzár esetleges szigorításától tartva, most szívesebben alkalmaznak más országból jött dolgozókat.

Ausztriában szeptember végén 98 ezer 705 magyar állampolgárt tartottak nyilván hivatalosan az alkalmazottak között. A válságot az mutatja, hogy a korábban évről évre többen dolgoztak Ausztriában. Ez a növekedés most elmaradt. Egyelőre nem látható, mekkora lezárásokat, korlátozásokat hoz a második hullám, amely Ausztriában is súlyos. – írja a lap.

Németországban is inkább más országok állampolgárait foglalkoztatják szívesebben az elmúlt időben. Egyes feltételezések szerint a különutas magyar határzár, a meglepetésszerűen bevezetett szigorú magyar utazási korlátozások miatt egyes külföldi munkáltatók biztonságosabbnak tartják más országok polgárainak alkalmazását. – írja az mfor.

Németországban már a koronavírus-válság kitörése előtt is lassult a magyar foglalkoztatottak számának növekedése.

Forrás: mfor.hu

#Ausztria #allas #foglalkoztatas #kulfoldimunka #karanten

H I R D E T É S