blank

Németország újra bezár, január 10-éig biztosan

blank
blank

H I R D E T É S

A koronavírus-világjárvány drámai alakulása miatt Németországban – hasonlóan a tavaszi intézkedésekhez – szerdától újra teljes lockdownt hirdetnek. Ez az élet szinte minden területét érinti, beleértve a kiskereskedelmet, az iskolákat és a napköziotthonokat is. Mutatjuk, mik lesznek a szabályok január 10-éig.

Kapcsolatok: a lehető legkevesebb kapcsolat kulcsfontosságú a járvány megfékezésében. Privát találkozókat csak a saját és egy további háztartás tagjai között, de maximum 5 főig lehet tartani. Ez alól karácsony kivétel, 24-én és 25-én a saját háztartáson kívül még négy emberrel – a szűk családi körükből – jöhetnek össze a németek. Ugyanakkor a szilveszterre korábban bejelentett enyhítést egyelőre visszavonták.

Kiskereskedelem: december 16-tól – kezdetben – január 10-ig zárva tart. Kivétel vonatkozik a napi igényeket kielégítő üzletekre. Zárva kell tartaniuk például fodrász-, és masszázsszalonoknak, kozmetikai stúdióknak, tetováló stúdióknak és hasonló vállalkozásoknak.

Iskolák és óvodák: a gyerekeket szerdától január 10-ig otthon kell gondozni, amikor csak lehetséges. Biztosítani fogják a sürgősségi ellátást és a távoktatást. Az előírások az óvodákra is vonatkoznak. A szülőknek lehetőséget kell adni fizetett szabadságra. Különleges szabályozás vonatkozhat az érettségi osztályokra.

Munkahelyek: alapvetően elvárás, hogy minden munkaadó utánanézzen, lehetséges-e a home office vagy az ideiglenes leállás.

Gasztronómia: az éttermek, kocsmák és kávézók zárva maradnak, csak a házhozszállítás üzemel továbbra is. Nyilvános helyen tilos alkoholt fogyasztani, az ezt megszegőknek pénzbüntetéssel kell számolniuk.

Vallás: minden jellegű vallási szertartás csakis a 1,5 méteres védőtávolság betartásával szervezhető. Énekelni nem lehet közösen, a maszkviselés pedig kötelező.

Idősgondozás: tovább szigorodnak a szabályozások, több védőfelszerelést és tesztlehetőséget biztosít a német állam.

Utazás: mindenkit arra kérnek, hogy csakis akkor utazzon, ha muszáj. A külföldi kockázati területekről való visszatéréskor megerősítik a karanténkötelezettséget.

Forrás: https://www.tagesschau.de/

#Nemetorszag #lockdown #jarvany #munkahely

H I R D E T É S