Driver during coronavirus drive-thru PCR test procedure

Olcsóbb lehet a koronavírusteszt Horvátországból hazatérve

blank
blank

H I R D E T É S

Április 15-ig Horvátországba vágyó turistaként több lehetőségünk van, ami a beutazási feltételeket illeti: többek között PCR-, vagy antigéntesztnek vethetjük alá magunkat annak érdekében, hogy ne kelljen karanténba vonulnunk a nyaralás alatt. A hazánkban jelenleg hatályos szabályok szerint pedig visszatéréskor ismételnünk kell a procedúrát.

Ahhoz nem kell nagy matematikusnak lenni, hogy kiszámoljuk: egy család számára ez így akár százezres tétel is lehet, még akkor is, ha a 7 évesnél fiatalabb gyermekeket nem kell teszteltetni. Ezen segítene támogatásával a horvát állam, hiszen azt nem engedhetik meg maguknak, hogy a tesztárak miatt még több vendéget veszítsenek.

„A horvát idegenforgalmi minisztérium részben fedezné a koronavírustesztek árát azon turisták esetében, akiknek hazatéréskor negatív eredményt kell felmutatniuk a határon” – mondta Nikolina Brnjac tárcavezető a horvát RTL-nek adott interjújában.

Hogy pontosan milyen mértékű lenne ez a hozzájárulás, arról egyelőre nem beszélt, azonban elmondta: a kedvezmény csak turisták számára lesz igénybe vehető és egy négy fős család esetében jelentős összeget takar.

Horvátországban egyébként nemrég hatósági árat szabtak a PCR-teszteknek és az antigén- gyorsteszteknek. Előbbi ötszáz kunába (23,5 ezer forint), utóbbi kétszáz kunába (9423 forint) kerül. Az is kiderült, hogy eddig körülbelül 20 millió kunát különítettek el az utazók támogatására kezdésként.

Forrás: https://www.rtl.hr

#koronavirus #teszt #horvatorszag #turizmus #karanten

H I R D E T É S