blank

Tömeges járatfelfüggesztés várható a KLM-nél a holland korlátozási tervek miatt

blank
blank

H I R D E T É S

Akár az összes interkontinentális és egyes Európán belüli járatait is felfüggesztheti a KLM, miután a holland kormány új intézkedések bevezetéséről tett bejelentést szerda este a koronavírus új mutációi által okozott harmadik járvány-hullám megelőzése érdekében.

A holland médiában megjelent értesülések szerint heti szinten 270 járatát törli a KLM. Péntektől nem közlekednek a holland légitársaság interkontinentális járatai, valamint az olyan európai járatokat is felfüggesztik, amelyek nem repülnek vissza aznap Hollandiába, hanem a személyzet az adott úti célon tölti az éjszakát. A KLM szóvivője azzal magyarázta a döntést, hogy nem kockáztathatják meg azt, hogy a személyzetük külföldön ragadjon.

Egy szakszervezeti vezető azt közölte, hogy amennyiben a légitársaságok személyzete is csak negatív tesztet birtokában léphet be az országba, az halálos ítéletet jelent a légitársaság számára, a hosszútávú járatok felfüggesztése pedig többezer állás megszűnését okozhatja.

Hollandiában ma tárgyalnak a kormány tilalmi javaslatáról

Az MTI szerda esti híre szerint a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében Hollandia éjszakai kijárási tilalmat kíván életbe léptetni már a hétvégétől, a kormány emellett az javasolja, hogy az ország ne fogadja a Nagy-Britanniából, Dél-Afrikából és a dél-amerikai kontinensről érkező repülőjáratokat. Az érkező repülőgépekre vonatkozó tilalom január 23-án lépne hatályba. A tilalom azon országokból érkező járatokra lenne érvényes, amelyekben a vírus gyorsabban terjedő variánsai a leggyakoribbak. A vonatkozó országok listája bővíthető.

Mindenkinek, aki járványügyi szempontból nagy kockázatú országból érkezik Hollandiába, tesztkötelezettség mellett tíznapos karanténba kell vonulnia. A kormány továbbra sem tanácsolja a külföldi utazást, amennyiben azt rendkívüli körülmény nem indokolja.

Mark Rutte miniszterelnök közölte azt is, hogy a kormány terveinek jóváhagyásához a parlament jóváhagyása is szükséges. A javaslatok ma kerülnek a parlament elé.

Forrás: airportal.hu, MTI

#legikozlekedes #koronavirus #teszt #hollandia

H I R D E T É S