blank

Unják a brit hallgatók, hogy fejőstehenekként kezelik őket – sztrájkra készülnek

blank
blank

H I R D E T É S

Az elmúlt 40 év legnagyobb sztrájkra készülnek az angol egyetemisták. Elegük van abból, hogy olyanért kell fizetniük, amit nem is tudnak használni. Azt várják, hogy az egyetemek azonnal lépjenek az ügyben. – írja a Guardian nyomán az Eduline.

Egyre nagyobb a feszültség a felsőoktatásban, ugyanis a hallgatók az új félévben már nem szeretnének a kollégiumi szobákért fizetni, és probléma nekik az is, hogy alig vannak személyes óráik. Az egyik szervező azt nyilatkozta az oldalnak, “a hallgatóknak elege van abból, hogy fejős tehénként kezelik őket az egyetemeken, különösen egy olyan világjárvány közepén, amikor a személyes oktatás és az egyetemi élet ilyen korlátozott”. “Ilyen mértékű ellenállás utoljára a hetvenes évek közepén volt” – tette hozzá.

A hallgatók az egész országban abban reménykednek, hogy olyan sikeres sztrájkot tudnak szervezni, mint korábban a Manchesteri Egyetemen volt. Itt a múlt hónapban ugyanis kiharcolták a hallgatók, hogy erre a félévre 30%-kal csökkentsék kollégiumi a bérleti díjakat. – írja a portál.

Jelenleg legalább 20 sztrájk szerveződik az egyetemeken, a múlt héten az oxfordi, mind a sussexi egyetemek több száz hallgatója csatlakozott az új félév előtt. Ezen felül a Goldsmiths, a University of London, valamint az Edinburgh és a Cambridge Egyetemen is készülődnek a hallgatók.

Forrás: eduline.hu

#egyetem #sztrajk #Anglia #jarvany

H I R D E T É S