blank

Végre: egyre több megbízás érkezik be a német ipari vállalkozásokhoz

blank
blank

H I R D E T É S

A Szövetségi Gazdasági Minisztérium közleménye szerint augusztusban ismét megteltek a német ipari szereplők megrendelési könyvei. A Tagesschau.de kapcsolódó cikke szerint a megrendelések 4,5 százalékkal nőttek az előző hónaphoz képest, elsősorban az euróövezet erős kereslete miatt.

Persze ezzel még nincs teljesen vége a koronavírus miatti gondoknak. A felzárkózás ellenére a megrendelések még mindig a válság előtti szint alatt vannak: 2020 februárjához, a németországi korlátozások előtti hónaphoz képest a beérkező megrendelések még mindig 3,6 százalékkal alacsonyabbak.

A cikk tanulsága szerint a különböző iparágakban dolgozó cégek más-más szemmel tekintenek a jövőbe. Az autógyártók például optimistán állnak hozzá, míg a gépgyártó vállalatok elvárásai továbbra is óvatosak. A vegyipar is meglehetősen magabiztos, hasonlóan a fémtermék gyártókhoz. A ruhaiparban javult a helyzet, de a vállalatok továbbra sem számítanak termelésük bővülésére. Mindenesetre a munkavállalók reménykedhetnek benne, hogy lassan minden visszaáll a régi kerékvágásba, vagy legalábbis jobb lesz, mint a koronavírus kitörésekor.

https://www.tagesschau.de/wirtschaft/boerse/industrie-auftraege-101.html

Szerző: T.M.

#Nemetorszag # vallalkozas # piac #koronavirus #ipar

H I R D E T É S