blank

A brit kormány fizet bért a munka nélkül maradt alkalmazottaknak

blank
blank

H I R D E T É S

A brit kormány a jövő hónaptól megtéríti a koronavírus-járvány miatt bezárásra kötelezett cégek munka nélkül maradó, de el nem bocsátott alkalmazottainak bérük kétharmadát.

A Nagy-Britanniában a vendéglátóhelyek átmeneti bezárásának elrendelését tervezik a járvány miatt jövő szerdától.

A kormány november 1-től kifizeti a bezárásra kötelezett vállalatok alkalmazottainak bérük 67 százalékát. A hat hónapra szóló kötelezettségvállalás havi 2100 font (825 ezer forint) munkabérig terjed.

A brit kormánynak van már egy hasonló kezdeményezése, amelynek alapján a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt munka nélkül maradt vállalati alkalmazottak bérének 80 százalékát – legfeljebb 2500 font erejéig – a költségvetés fedezi, ha a cégek nem bocsátják el ezeket a munkavállalókat. Ez a program viszont október végén lejár, és a november 1-től érvénybe lépő új kezdeményezés több szempontból nagyvonalúbb.

A bezárásra kötelezett vállalatoknak nem kötelező hozzájárulniuk az alkalmazotti bérekhez, a kormány csak azt kéri, hogy a társadalombiztosítási és a nyugdíjjárulékot fizessék a munkavállalók után.

A program az Egyesült Királyság egészére kiterjed, így a skóciai éttermek, pubok, bárok is részesülnek a részleges bérfizetésre fordítható költségvetési juttatásban.

Forrás: MTI

#Nagy-Britannia #munkanelkuli #tamogatas #jarvany #ber #vendeglatas

H I R D E T É S