blank

A vakcina után is maradhatnak a korlátozások

blank
blank

H I R D E T É S

Egy német kutatóintézet ajánlása alapján a koronavírus elleni vakcinák kifejlesztése után is fenn kell maradniuk egy ideig a járvány megfékezése érdekében hozott németországi korlátozások egy részének. – számol be a Privátbankár.

A Robert Koch Közegészségügyi Intézet stratégiai elemzése azzal számol, hogy jövő évben előreláthatólag már lesz néhány engedélyezett oltóanyag. Ezekhez azonban csak a veszélyeztetett csoportokhoz tartozó emberek jutnak hozzá, mert korlátozott mennyiségben állnak majd rendelkezésre. Emiatt fontos – áll a jelentésben –, hogy továbbra is fennmaradjanak a „közösségi élet bizonyos változásai.”

Az intézet szerint tehát továbbra is tartanunk kell egymástól a távolságot, követnünk kell a higiéniai szabályokat, védőmaszkot kell hordanunk, szellőztetnünk kell és lehetőség szerint a szabadba kell áthelyeznünk szabadidős tevékenységeinket.

Egyre több a haláleset Németországban. Tegnap már több mint ötezer új vírushordozót regisztráltak – ilyen magas értékre utoljára áprilisban volt példa. Az RKI szerint érezhetően növekszik, de még mindig relatív alacsony szinten van az intenzív osztályon ápolt koronavírusos betegek száma is. Jelenleg 620 fertőzött van az intenzíven, miközben országszerte még 9 ezer ágy van fenntartva számukra.

blank

A szász miniszterelnök szerint Húsvétig kell kitartani

Angela Merkel német kancellár ma egyeztet Berlinben a tartományi vezetőkkel a kialakult helyzetről és a jövőbeni teendőkről.  Michael Kretschmer, Szászország miniszterelnöke a Spiegelnek adott interjúban előzetesen azt mondta: nincs szükség újabb korlátozásokra, ehelyett a már meglévőket kell megerősíteni és végrehajtani. Szerinte jövő Húsvétig ki kell tartani, utána már túl lesznek a nehezén.

A válság a tudóstársadalmat is megosztja: szakértők egy része szigorúbb korlátozásokat tart indokoltnak, más részük viszont új stratégiát követel és úgy véli, hogy a fiatal és egészséges emberek számára azonnal lehetővé kell tenni a megszokott életük folytatását.

Forrás: Privatbankár

#Merkel #kotlatozas #jarvany #vakcina

H I R D E T É S