blank

Drága a külföldi távmunka – egyre többen hívják vissza dolgozóikat

blank
blank

H I R D E T É S

Sokba kerül a külföldi home office a munkáltatóknak. A londoni nagybankok visszahívják azon alkalmazottaikat, akik eddig távmunka keretében dolgoztak más országból, ugyanis jelentős adóvonzata lehet annak, ha egy alkalmazott huzamosabb ideig külföldön tartózkodik – írja a porfolio.hu.

Az amerikai és európai bankok szigorúbb feltételeket szabnak azoknak a dolgozóiknak, akik a koronavírusra hivatkozva külföldről dolgoztak. A döntés oka, hogy magas adóval terhelhetik azokat a munkáltatókat, akik hosszabb ideig foglalkoztatják alkalmazottaikat külföldi távmunkában.

Ha egy munkavállaló huzamosabb ideig dolgozik külföldön, akkor az ottani tartózkodási helyét vehetik állandó lakhelynek, emiatt pedig a munkaadót adófizetésre is kötelezhetik a fogadó országban. Ha egy dolgozónak állandó lakhelye van egy másik országban, a munkaadónak a releváns megfelelőségi lépéseket is át kell gondolnia és a profit megfelelő részét az adott munkavállalóra kell allokálni.

Több pénzintézet visszarendelte már dolgozóit, de vannak olyan munkáltatók, melyek a vonatkozó adóterheket a munkavállalóra terhelik rá, amennyiben ők fenn kívánják tartani a távmunka lehetőséget.

Forrás: portfolio.hu

#homeoffice #adozas #munkavallalo #kulfiold #bank

H I R D E T É S