blank

Kötelező lesz a szálláshely-minősítés

blank
blank

H I R D E T É S

Hamarosan megjelenik az a kormányrendelet, amely alapján a jövőben a szálláshelyeknek tevékenységük folytatásához minősíttetni kell magukat, és meg kell felelniük a minősítő szervezet által közzétett követelményeknek, a vendéglátó helyeknek pedig regisztrációs kötelezettséget írnak elő.

A tájékoztatás szerint a már nyilvántartásba vett szálláshelyek a minősítési folyamatot egyszerű regisztráció segítségével kezdeményezhetik a kormányrendeletben jelölt határidők szerint, a szállodák és panziók 2021. december 31-ig, kempingek, üdülőházak és közösségi szálláshelyek 2022. június 30-ig, magán- és egyéb szálláshelyek 2023. január 1-ig. 

A besorolás célja, hogy a vendégek minden típusú szálláshelyen megbízható minőséget kapjanak, így az eddigi szubjektív véleményeket objektív szempontrendszer váltja fel valamennyi szálláshelytípusnál. A rendszert fokozatosan vezetik be, az első minősítés ingyenes lesz, a kisebb szálláshelyeket hosszabb felkészülési idő segíti. A folyamat jövő januárban a szállodákkal és a panziókkal indul.

A minősítéssel kapcsolatos teendőkről további részletes információkat kapnak majd az érintettek

A rendelet kimondja továbbá, hogy az adatszolgáltatásra kötelezett vendéglátóüzlet-üzemeltetőknek, valamint a turisztikai attrakciók üzemeltetőinek regisztrálniuk kell a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központnál, az erre a célra működtetett elektronikus felületen.

Fotó: Envato

Forrás: MTI

#szallashely #vendeglatas #regisztracio #rendelet

H I R D E T É S