blank

Közös európai járványtérkép német javaslatra

blank
blank

H I R D E T É S

Új utazási szabályok várhatók az uniós térségben. A tagállamok jövő héten fogadhatják el a koronavírus-járvány terjedése érdekében bevezetett határátlépést szigorító tagállami intézkedések uniós összehangolását célzó, egységes utazási szabályokat rögzítő tervet – hangzott el szerdán Brüsszelben. A tervekben sok mentesség is szerepel.   

Németország kompromisszumos javaslata támogatást élvez a tagállamok között. Ennek értelmében azonos színnel – zöld, narancssárga vagy piros – jelölnék az egyes régiókat a vírusfertőzés intenzitásától függően. Amennyiben a tagországok unió mellé rendelt nagykövetei péntekig megegyezésre jutnak, a tervezetet kedden elfogadhatják.

A tagországok közös módszert dolgoznának ki a vírusterjedés feltérképezésére, és közös adatelemzést végeznének. Az alacsony fertőzöttségű régiókból érkező, tagországok közötti utazók számára nem írnának elő semmilyen utazási korlátozást.

A tagállamok azonban saját szabályokat dolgozhatnak ki az utazási megkötésekre, karantén- és tesztkötelezettségre vonatkozóan a narancssárgára, vagy a pirosra színezett régiókból érkezők esetében. Kiszivárgott információk szerint az idénymunkások, az ingázó munkavállalók, a diplomaták, illetve az újságírók várhatóan mentességeket élveznek majd az utazást korlátozó intézkedések alól. – írja az infostart.hu.

Forrás: infostart.hu

#EU #jarvany #utazasikorlatok #jarvanyterkep

H I R D E T É S